Tietoa meistä

Arkeologitoimisto Aleksandria tarjoaa monipuolisia arkeologisia palveluja koko Suomen alueella joustavasti, ammattitaidolla ja täsmällisesti.

Aikamatkalla menneeseen

Meillä intohimo menneisyyden saloihin yhdistyy ammattitaitoiseen ja kattavaan arkeologiseen palveluvalikoimaan. Olemme erikoistuneet esihistoriallisen ja historiallisen ajan arkeologisiin tutkimuksiin, tarjoten laadukkaita ja luotettavia arkeologisia inventointeja ja kaivauksia.  Palvelumme perustuvat vahvaan osaamiseen, moderniin tekniikkaan ja hyvään asiakas- ja viranomaisyhteistyöhön.

Kattava osaaminen ja pitkä kokemus mahdollistavat tutkimukset aina jääkauden jälkeisistä löydöistä historiallisen ajan kohteisiin. Sitoudumme tieteellisesti korkealaatuiseen työhön ja noudatamme alan parhaita käytäntöjä Museoviraston ohjeistuksen mukaisesti. 

Kuva: Harri Oksanen / Yle


Osaamista, intoa ja tuloksia

Yrityksenä Arkeologitoimisto Aleksandria on uusi, mutta taustalla on runsaasti osaamista, pitkä kokemus arkeologian tutkimuksesta ja kenttätöistä, sekä vahva yhteistyöverkosto alan muiden toimijoiden ja viranomaisten kanssa.

Yritystä johtaa arkeologi (FM) ja väitöskirjatutkija Janne Soisalo, joka on toiminut arkeologian tutkimus- ja kenttätyöhankkeisssa vuodesta 2014 lähtien. Kokemusta erilaisista arkeologisista inventoinneista ja muinaisjäännösselvityksistä on kertynyt runsaasti eri puolelta Suomea. Jannella on ollut aktiivinen rooli yleisölle avoimien koekaivausten ja yhteistöarkeologisten hankkeiden vetäjänä mm. Harjavallan Hiittenharjulla, Porin Kirkkokankaalla, Kemiönsaaren Ölmosvikenissä sekä Ahvenanmaan Getassa.

Väitöskirjatutkimuksen aiheena on myöhäiskivikautinen Kiukaisten kulttuuri.

Janne Soisalo on osallistunut useana vuotena Suomen Ateenan Instituutin ja Rooman Instituutin arkeologisiin kenttätutkimuksiin. Ota yhteyttä

Arkeologitoimisto Aleksandrian kanssa voitte olla varmoja siitä, että arkeologiset tutkimukset suoritetaan ammattitaidolla, luotettavasti ja aikataulussa. Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan siitä, miten voimme auttaa juuri teidän tarpeissanne parhaiten.